Kinderdagverblijf 0-4 jr

7:30 

Het kinderdagverblijf bevindt zich aan het Molenwater 33, in de binnenstad van Middelburg en aan de rand van het groen. Het kinderdagverblijf ligt vlak bij het Molenwaterpark en grenst aan de achterkant aan het Bolwerk, zodat we centraal zitten, maar toch genoeg buitenmogelijkheden hebben. Om de hoek van het kinderdagverblijf bevindt zich een parkeerterrein en voor de deur kunnen fietsen geparkeerd worden.

Welkom bij ons dagverblijf!

Het kinderdagverblijf is standaard geopend van 7:30- 18:00 uur
(Vervroegde opvang is mogelijk vanaf 7 uur).

Kleine groepen

Op het kinderdagverblijf vangen we de kinderen op van 0 tot 4 jaar verdeeld over 4 groepen van max 11 kinderen. Iedere groep is ingedeeld en ingericht als woonkamer met een zithoek en eethoek. Hierin bevinden zich de speelhoeken van de kinderen zoals een boerderij, autohoek, poppenhoek, duplotafel etc.

Huiselijke sfeer

Door onze huiselijke inrichting en uitstraling willen we bereiken dat we een warme sfeer creëren waarin kinderen, ouders en personeel zich thuis voelen.
In het houden van een vast dagritme proberen we aan te sluiten bij de thuissituatie van de kinderen. De baby’s volgen allen hun eigen ritme.

Het ritme van het kind

De dreumesen en peuters hebben baat bij een herkenbaar ritme waar onder andere het vrije spel, een kring, eet- en drinkmomenten, knutselmomenten en verdiepingsmomenten in zitten.
In dit standaard dagritme vinden extra activiteiten plaats, zoals samen naar de markt, wandelen in het park of samen bakken.

+

Voor de peuters vanaf 2 jaar wordt er een voorschools programma (VVE) aangeboden om kinderen stap voor stap voor te bereiden op de basisschool.

Ieder kind ontwikkelt op zijn/haar eigen niveau. Binnen deze eigen ontwikkeling willen we daar op een kindgerichte manier sturing aan geven.
De motorische-, zintuiglijke-, taal-, sociale- en emotionele ontwikkeling van de kinderen worden extra gestimuleerd in de activiteiten die worden aangeboden.
Ook wordt vanaf ongeveer een jaar de zelfstandigheid van de kinderen bevorderd door het oefenen van handelingen als eten, drinken, aan- en uitkleden, toiletbezoek en handen wassen.

Ieder kind heeft een eigen mentor welke ongeveer 4 keer per jaar de kinderen observeert aan de hand van een observatiesysteem voor de kinderopvang. Dit met als doel om kinderen nog beter te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling.

18:00

Typen kinderopvang 

Er geldt voor vaste opvang een minimum afname van
1 dagdeel per week 

Vaste opvang

Bij vaste opvang komt uw kind iedere week op dezelfde dagen of dagdelen. U kunt bij uw inschrijving aangeven op welke dagen/dagdelen u opvang nodig heeft. Dit kan een combinatie zijn van hele dagen, ochtenden en/of middagen. U kunt hierbij kiezen voor een contract van 40 (enkel de schoolweken) of 52 weken per jaar. Binnen het contract van 40 weken is het mogelijk om losse vakantiedagen op te nemen tijdens de schoolvakanties. 

Flexibele opvang per uur

Wanneer u opvang nodig heeft op wekelijks wisselende dagen en op wisselende tijden, dan kiest u voor flexibele opvang per uur. Bij uw inschrijving geeft u dan het aantal uren op welke u nodig heeft per maand, niet exact welke dagen. U kunt dan tot en met de woensdag voor de betreffende opvangweek aangeven wanneer uw kindje komt spelen en op welke tijden. Halen en brengen is niet mogelijk tussen half 12 en half 1 vanwege ons gezamenlijke eetmoment. 

Deze dagen en uren kunt u aan ons doorgeven via het ouderportaal van KOVnet. 

Af en toe opvang

Past oma, een vriendin of de buurvrouw vooral op, maar heeft u een tweede opvangadres nodig voor wanneer oma of de buurvrouw ziek of op vakantie is, dan is Af-en-toe-opvang op basis van ons 0-urencontract iets voor u.

Binnen dit contract kan uw kind wanneer nodig, een dagdeel komen spelen. Dit betekent dat deze vorm van opvang afgenomen kan worden per ochtend, middag of hele dag. Deze dagdelen kunt u maximaal een week vooraf via het ouderportaal van KOVnet aanvragen. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen wanneer u
‘s morgens onverwacht opvang nodig heeft, wie weet is er nog een plaatsje vrij.

Af-en-toe-opvang wordt aangeboden onder voorbehoud van vrije plaatsen. Kinderen met een flexibel contract hebben voorrang op de af-en-toe-opvang.

+

Haal- en brengtijden

}
7.00/7.30 uur tot 9.00 uur
11.15 uur tot 11.30 uur
12.30 uur tot 13.00 uur
16.00 uur tot 18.00 uur

De haal- en brengtijden zijn er om rust en continuïteit te bieden aan de aanwezige kinderen.

De volgende nationale feestdagen zijn wij gesloten:
Tweede paasdag - Koningsdag - Hemelvaartsdag - Bevrijdingsdag (Eén keer in de vijf jaar, vanaf 2005) - Tweede pinksterdag

Kinderopvang
De Maneblussertjes is

Weken per jaar geopend

 

Waar vind u ons?

Hoofdlocatie + Postadres

Molenwater 33,
4331 SC Middelburg

Social media

Een vraag of opmerking?

We behandelen uw gegevens vertrouwelijk, conform ons privacybeleid. Deze vind u op de pagina 'kwaliteit' onder 'Werk- en beleidsplannen'.

5 + 8 =

Waar vind ik...

antwoorden

op veel gestelde vragen (faq)