Op ons groene speelplein kunnen de kinderen naar hartenlust in en met de natuur spelen.

Peutergroep de Regenblussertjes

In basisschool de regenboogschool heeft de Maneblussertjes een peutergroep. Op deze groep maken kinderen van 2 tot 4 jaar spelenderwijs kennis met de basisschool. Ons team met vaste juffen zorgt ervoor dat de kinderen zich snel thuis en veilig voelen op de peutergroep. Net als op het kinderdagverblijf streven we op de peutergroep naar een huiselijk gevoel op de groep. Het lokaal is gezellig ingericht met verschillende hoeken. Denk hierbij aan een poppenhoek, een auto/bouwhoek, een leeshoek en tafeltjes om met ontwikkelingsmateriaal te spelen.

We werken met de zelfde methode als de Regenboogschool, de peuteruniversiteit, waardoor we thema`s gezamenlijk kunnen behandelen. Dit geeft ons de kans om de hele kleutervleugel in het thema onder te dompelen, maar ook om af en toe eens een stukje van de dag mee te kijken met de kleuters. We spelen met een van de kleuterklassen samen buiten, zodat de kinderen ook alvast contact kunnen leggen met eventuele toekomstige klasgenootjes.

Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de basisschool

Bij binnenkomst mogen de kinderen vrij spelen in het lokaal. Op deze manier kunnen de kinderen in hun eigen tempo even wennen op de peutergroep. Tijdens het vrij spelen zitten de juffen ook in de hoeken of doen ze met kinderen een activiteit aan tafel bijvoorbeeld. Na het vrije moment gaan de kinderen in de kring. Dingen die in de kring aan bod komen zijn bijvoorbeeld de dagen van de week, het oefenen van elkaars naam, liedjes zingen, een verhaal voorgelezen krijgen en een activiteit om bijvoorbeeld het tellen of de kleuren te oefenen.

Na het gezamenlijke fruit moment, gaan de kinderen naar de wc. Kinderen die niet zindelijk zijn worden op dit moment verschoont, maar worden wel betrokken bij het wc-ritueel, zodat ze daar alvast mee kennis kunnen maken. De kinderen worden gestimuleerd in hun zelfstandigheid, maar geholpen waar nodig. De kinderen proberen na het wc-moment zelf hun jas en schoenen aan te doen, waarna we gaan buiten spelen op ons groene speelplein.