IKC de Regenboog

Generaal Hakewill Smithlaan 3
4333 BW Middelburg

Telefoonnummer: 06 - 15 41 45 48

Heerlijk ontdekken in de natuur bij opvang de Maneblussertjes
Met de peutergroep spelen we graag in de grote zandbak van de Regenboogschool

Met de Regenboogschool zijn wij een franchisesamenwerking gestart. We openen in mei ons verbouwde IKC (kindcentrum), waarin we opvang aanbieden voor kinderen van 0 - 13 jaar. Deze locatie is uitsluitend voor kinderen die naar de Regenboogschool (zullen) gaan.

In een IKC zijn kinderen de hele dag op één vertrouwde plek. Vanuit één visie werken we op zowel onderwijsgebied als opvanggebied samen om de kinderen in een veilige omgeving tot bloei te laten komen. 

Vanaf mei zullen we naast het huidige aanbod van peutergroep, voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang, ook een kinderdagverblijf op deze locatie openen. We hebben op de Regenboogschool 1 kinderdagverblijfgroep voor 16 kinderen van 0 - 4 jaar. We bieden hier opvang van 7.30 (op aanvraag vanaf 7.00 uur) tot 18.00 uur. De opvang kan enkel in volledige dagen afgenomen worden, waarbij de brengtijden tussen 7.30 en 9.00 uur liggen en de haaltijden tussen 16.00 en 18.00 uur.

Tot mei bieden we peutergroep, voorschoolse opvang (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO) aan op onze tijdelijke locatie aan de Sir Winston Churchilllaan. De peutergroep is open op woensdag en vrijdagochtend van 8.30 - 12.30 uur. Op de peutergroep werken wij intensief samen met de kleuterklassen, om de overgang tussen peutergroep en school zo klein mogelijk te maken. We werken zoveel mogelijk aan dezelfde thema`s en observeren volgens hetzelfde observatiesysteem.

De VSO is dagelijks geopend van 7.30 tot 8.30 uur (op aanvraag zijn wij open vanaf 7 uur!)

De BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 tot 18.00 uur. 

Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang is de weg naar de BSO kort en zij worden opgevangen in een vertrouwde omgeving waar zij heerlijk kunnen relaxen, knutselen en samen spelen. 

De twee schoolpleinen zijn vorig jaar compleet vernieuwd en helemaal ingericht op natuurlijke wijze. Zo kunnen de kinderen heerlijk klimmen, klauteren, spelen met water, zand en een prachtige hut bouwen in het 'bos'.