Dagritme

Een dag als Maneblussertjes

Brengtijd

Vanaf half 8 tot 9 uur worden de meest kinderen gebracht naar het kinderdagverblijf. Sommige kinderen komen op aanvraag al vanaf 7 uur.
Bij binnenkomst is er even tijd voor overdracht aan de aanwezige leidster en worden bijzonderheden besproken. De overdracht schriftjes waar de leidsters iedere dag bijzonderheden en slaap- en eetmomenten in opschrijven worden in
het mandje gelegd en papa of mama wordt uitgezwaaid.

 

Ochtend
Tussen 9 en half 10 gaan we in de kring of aan tafel, zingen we een welkomstliedje en eten we samen fruit en drinken we
diksap. Na het fruit gaan veel kleine kindjes naar bed voor een slaapje, afhankelijk wat ze thuis gewend zijn. Dan is het tijd om na een potjes- en wc-moment naar buiten te gaan, de grote tuin van de opa's en oma's te verkennen achter verzorgingstehuis het Gasthuis van SVRZ.
Alle peuters krijgen laarsjes aan die in verschillende kleurtjes op een rijtje staan te wachten. Buiten gaat de zandbak open en samen met de juf worden alle fietsjes en spelattributen tevoorschijn gehaald. Samen met de juf wordt de natuur in de tuin ontdekt, een appel aan onze fruitboom, een slak onder de struiken of een grote regenplas om in te springen.
Na het buitenspelen is er vaak een moment om samen te knutselen. Wat we knutselen hangt af van het thema waar we over werken; de winter, Koningsdag, water, feest etc.

 

Eten
Om half 12 is het tijd om een boterham te gaan eten. De kleine kindjes volgen hun eigen eetritme.

De peuters oefenen met het smeren van hun eigen boterham.

 

Slapen
De kinderen worden verschoont en de meeste kinderen vertrekken dan naar dromenland. De grotere kinderen blijven op de groep om grote-kinderenwerkjes te doen, zoals knippen,prikken en puzzels en spelletjes doen.
Vanaf 15 uur worden er steeds meer grote kindjes wakker en gaan er steeds meer kleine kindjes slapen. Uit bed wacht er een bekertje diksap en een lekker koekje op de kinderen.

 

Ophaaltijd
Afhankelijk van het weer gaan we met de kinderen binnen of buiten spelen. De
kinderen worden gestimuleerd zelf keuzes te maken in het kiezen van spelmateriaal uit de verschillende hoeken.
Vanaf 16 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden door de ouders waarbij de dag even kort besproken wordt en het overdrachtschriftje en de eigen spulletjes zoals een knuffel weer mee naar huis gaan.
Om half 5 drinken we samen nog gezellig wat aan tafel met wat (gezond) lekkers zoals een doosje rozijnen, komkommertjes, soepstengel of tomaatjes om een gezellige dag zo af te sluiten.

Kleinschaligheid - Kwaliteit - Identiteit - Huiselijkheid

Chr. kinderdagverblijf de Maneblussertjes Molenwater 33, 4331 SC Middelburg Telefoon: 0118-436181 Onze openingstijden