Peuteropvang

Peuteropvang als opstapje naar de basisschool

 

Het doel van de peuteropvang (voormalig peuterspeelzaal) is om peuters van 2 tot 4 jaar te begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling. De juffen creëren samen een gezellige en open sfeer, zodat de kinderen zich al spelende kunnen ontwikkelen. We werken op de peutergroep met de taallijn en rekenmethode van Peuterplein, een VVE-methode die aansluit op de kleutermethodes van de diverse basisscholen. We praten, ontdekken, spelen en werken hierover.

Maandelijks krijgt u een nieuwsbrief met informatie over het thema, de liedjes, de verhalen en activiteiten die we samen willen ondernemen.
 

Maximaal 14 kindjes worden iedere ochtend welkom geheten door twee vaste leidsters voor een leerzame en gezellige ochtend.

Leerzaam door het leren van elkaar, het spel, de boekjes, het speelgoed, de leidsters, de kinderen en de natuur om ons heen.

Iedere ochtend zijn de kindjes welkom vanaf 8.30 uur. Om kwart voor negen starten we zonder de papa's en mama's en tussen kwart over 11 en half 12 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

U bepaald zelf het aantal ochtenden waar u voor kiest, wij adviseren wel een minimaal aantal ochtenden van twee, zodat de kinderen sneller wennen en echt een band kunnen opbouwen met de kinderen en juffen.

 

De ontwikkeling van de kinderen volgen we op de peutergroep met de observatiemethode van Doen, Praten en Bewegen. Met deze twee-jaarlijkse observaties willen we graag de ontwikkeling van de kinderen in beeld brengen, niet om ze in een vakje te plaatsen, maar juist om te kijken hoe wij nog beter kunnen aansluiten op hun ontwikkeling.

Aan de hand van de observaties zijn er twee keer per jaar 10-minutengesprekken.

 

4 jaar..

Op dat moment is het tijd voor de stap om naar school te gaan. De kinderen hebben er naartoe gewerkt, zijn gewend aan kleine schoolse dingen, zoals in de kring zitten, een spelactiviteit kiezen, knippen en plakken van vormen en spelen met getallen.

Een warme overdracht aan school vind plaats en kinderen hebben een mooie start gemaakt om in de kleuterklas verder te gaan.

 

 

 

Kleinschaligheid - Kwaliteit - Identiteit - Huiselijkheid

Chr. kinderdagverblijf de Maneblussertjes Molenwater 33, 4331 SC Middelburg Telefoon: 0118-436181 Onze openingstijden