Over De Maneblussertjes

Missie

Het is onze missie om kinderen op te vangen in een huiselijke en veilige omgeving waarin we met de kinderen de natuur beleven en de maatschappij ontdekken.

 

Natuurlijk bij…

De Maneblussertjes

 

Onze visie is gebaseerd op 4 pijlers: identiteit, ontdekken, natuurbeleving  en huiselijkheid.

Natuurbeleving

We gaan iedere dag met de kinderen naar buiten, de natuur in. We maken daarbij zowel buiten als binnen gebruik van de natuur in ons spel. We hebben natuurlijke en uitdagende spelmogelijkheden zoals een modderkeuken, tipi-takkententen en een moestuin.

In de moestuin kunnen de kinderen heerlijk fruit en groente verzorgen en plukken en ontdekken op die manier wat we allemaal kunnen eten uit de natuur. Onze overige voeding is suikerbewust, zonder toegevoegde suikers.

We ondernemen uitstapjes naar park, bos, strand, boerderijen en andere natuurlijke plaatsen in de omgeving. Deze uitstapjes passen we aan, aan de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Met de jongste kinderen gaan we eerder een rondje fietsen met de Bakfiets, met de oudere kinderen gaan we op ontdekking bij Terra Maris en gaan we het bos in.

Identiteit

Wij geven vorm aan de christelijke identiteit passend bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Dit is op een opvangdag terug te zien in een gebedje voor het eten, boekjes en verhalen. Bij een thema over water zullen we bijvoorbeeld het verhaald van de ark van Noach of opa Knoest die zijn huis op een rots bouwt vertellen.

Het is ons streven de kinderen de christelijke normen en waarden mee te geven. Ieder kind is uniek en daar willen we op een goede manier op inspelen door ieder kind te bieden wat hij/zij nodig heeft. We staan daarbij open voor iedereen, onafhankelijk welke achtergrond of overtuiging ouders zelf hebben.

Ontdekkend spelen en leren

De kinderen ontdekken wie ze zelf zijn en door wie ze omringd worden in hun omgeving. In de eerste instantie is dat een kleine wereld van ouders, familie en vaste leidsters. Deze wereld breidt steeds verder uit door het ontdekken van andere kinderen om hen heen op de groep. Zo ontdekken twee baby’s van nog geen jaar al dat er iemand naast ze ligt op een speelkleed die reageert op wat zij doen.

De kinderen ontdekken daarna door middel van samenspel hun sociale vaardigheden en daarnaast bieden we de kinderen handvatten om hun motorische, zintuiglijke, creatieve en cognitieve vaardigheden te ontdekken. 

Stap voor stap ontdekken we samen met de kinderen de omgeving rond de opvanglocatie door middel van uitstapjes. We werken samen met diverse maatschappelijke instanties om kinderen zo in contact te brengen met de maatschappij om hen heen. Dit zijn bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, bibliotheek, scholen en musea. We werken aan de hand van thema’s uit de methode peuterplein, waarbij kinderen ontdekkingen doen in en over hun omgeving zoals bijvoorbeeld een restaurant, muziekschool of dokterspraktijk. 

Huiselijkheid

We vinden het belangrijk dat ouders, kinderen en leidsters zich op hun gemak voelen op de groepen. Het is dan ook ons streven om iedere groep zo huiselijk mogelijk in te richten en aan te kleden.

Kinderen volgen op het kinderdagverblijf het ritme wat ze thuis ook aanhouden van eten, drinken en slapen. Daarnaast sluiten we natuurlijk op alle groepen aan bij de ontwikkeling die kinderen doormaken en hebben we daarover ook regelmatig contact met ouders.

 

Waar vind u ons?

Hoofdlocatie + Postadres

Molenwater 33,
4331 SC Middelburg

Social media

Een vraag of opmerking?

We behandelen uw gegevens vertrouwelijk, conform ons privacybeleid. Deze vind u op de pagina 'kwaliteit' onder 'Werk- en beleidsplannen'.

7 + 3 =

Waar vind ik...

antwoorden

op veel gestelde vragen (faq)