dreumes speelt met water

Natuurbeleving

We gaan iedere dag met de kinderen naar buiten, de natuur in. We maken daarbij zowel buiten als binnen gebruik van de natuur in ons spel. Samen vissen met zelfgemaakte hengels in de plassen, taartjes bakken in de modderkeuken, hutten bouwen van takken in het park, snoezelen met veertjes en blaadjes op de babygroep of bloemen plukken die we laten drogen om mee te knutselen.

In de moestuin kunnen de kinderen heerlijk fruit en groente verzorgen en plukken. Op die manier ontdekken ze wat je allemaal kunt eten uit de natuur. Onze overige voeding is vers en suikerbewust, zonder toegevoegde suikers.

Samen met de kinderen ondernemen we uitstapjes naar het park, het bos, het strand, boerderijen en andere natuurlijke plaatsen in de buurt van de opvanglocatie. Lopend naar het park of het Bolwerk, met de fiets naar speelhof Hoogerzael of met de BSO-bus of auto naar bos en strand: heerlijk genieten buiten!

Jong en oud krijgt bij ons de mogelijkheid om samen te spelen.

Huiselijkheid

Iedere locatie kent zijn eigen gezellige, huiselijke sfeer, gecreëerd door warme kleuren en materialen. Ons uitgangspunt is dat zowel kinderen, ouders als leidsters zich hierdoor thuis voelen en ervan genieten om op onze locaties te zijn.

Er wordt ook samen met de kinderen aandacht besteed aan gezamenlijke activiteiten als tafel dekken, afwassen en lekker met sop kliederen, glas naar de glasbak brengen of een broodje halen bij de bakker.

Kom samen spelen en ontdekken bij Kinderopvang de Maneblussertjes

Ontdekken

De kinderen ontdekken wie ze zelf zijn en door wie ze omringd worden in hun omgeving. Daarnaast ontdekken ze door middel van samenspel hun sociale vaardigheden en bieden we de kinderen handvatten om hun motorische, zintuigelijk, creatieve en cognitieve vaardigheden te ontdekken en ontwikkelen.

Stap voor stap ontdekken we samen met de kinderen de omgeving rond de opvanglocatie door middel van uitstapjes. We werken samen met diverse maatschappelijke instanties om kinderen zo in contact te brengen met de maatschappij om hen heen. Dit zijn bijvoorbeeld verzorgingshuizen, de bibliotheek, scholen en musea. We werken aan de hand van thema`s, waarbij kinderen ontdekkingen doen in en over hun omgeving, zoals bijvoorbeeld een restaurant, muziekschool of dokterspraktijk.

We hechten veel waarde aan de Christelijke normen en waarden. Deze complimentenmuur is daar een voorbeeld van.

Identiteit

De basis van ons handelen is gebaseerd op de Christelijke identiteit. We willen kinderen en ouders met liefde en begrip benaderen en open staan voor iedereen. Belangrijke waarden als delen, behulpzaam zijn, ruzie`s oplossen en samenspel komen aan bod tijdens de opvang. Bij diverse thema`s worden ook Bijbelverhalen of spiegelverhalen gelezen, zoals de Ark van Noach of opa Knoest.