Peutergroep

Bij binnenkomst aan de linkerzijde van de school bevinden zich onze BSO en peuteropvang. Voor de deur is parkeergelegenheid aanwezig. Met een ligging aan het Molenwaterpark is er genoeg ruimte om de natuur in te gaan en samen met de kinderen buiten te spelen en op stap te gaan.

8:30 

Welkom bij de Blusschool!

de peuteropvang van de maneblussertjes

Geopend van 8:30- 11:30 uur

Onze missie

Het doel van de peuteropvang (voormalig peuterspeelzaal) is om peuters van 2 tot 4 jaar te begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling. De juffen creëren samen een gezellige en open sfeer, zodat de kinderen zich al spelende kunnen ontwikkelen. We werken op de peutergroep met de taallijn en rekenmethode van Peuterplein, een VVE-methode die aansluit op de kleutermethodes van de diverse basisscholen. We praten, ontdekken, spelen en werken hierover.

Maandelijks krijgt u een nieuwsbrief met informatie over het thema, de liedjes, de verhalen en activiteiten die we samen willen ondernemen.

De dagindeling

Maximaal 14 kindjes worden iedere ochtend welkom geheten door twee vaste leidsters voor een leerzame en gezellige ochtend.

Leerzaam door het leren van elkaar, het spel, de boekjes, het speelgoed, de leidsters, de kinderen en de natuur om ons heen.

Iedere ochtend zijn de kindjes welkom vanaf 8.30 uur. Om kwart voor negen starten we zonder de papa’s en mama’s en tussen kwart over 11 en half 12 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

U bepaald zelf het aantal ochtenden waar u voor kiest, wij adviseren wel een minimaal aantal ochtenden van twee, zodat de kinderen sneller wennen en echt een band kunnen opbouwen met de kinderen en juffen.

Activiteiten

We gaan dagelijks met de kinderen naar buiten, het schoolplein op of het park in wat vlak naast de peuterspeelzaal ligt. We gaan samen diertjes zoeken, spelen in de zandbak en schatten zoeken die passen bij het seizoen.

Wanneer de kinderen 4 jaar worden is tijd voor de stap om naar school te gaan. De kinderen hebben er naartoe gewerkt, zijn gewend aan kleine schoolse dingen, zoals in de kring zitten, een spelactiviteit kiezen, knippen en plakken van vormen en spelen met getallen.

Een warme overdracht aan school vindt plaats en kinderen hebben een mooie start gemaakt om in de kleuterklas verder te gaan.

+

Voor de peuters vanaf 2 jaar wordt er een voorschools programma (VVE) aangeboden om kinderen stap voor stap voor te bereiden op de basisschool.

Ieder kind ontwikkeld op zijn/haar eigen niveau. In deze eigen ontwikkeling willen we op een kind-gerichte manier daar sturing aan geven.
De motorische-, zintuigelijke-, taal-, sociale- en emotionele ontwikkeling van de kinderen worden extra gestimuleerd in de activiteiten die worden aangeboden.
Ook wordt vanaf ongeveer een jaar de zelfstandigheid van de kinderen bevorderd door het oefenen van handelingen als eten, drinken, aan- en uitkleden, toiletbezoek en handen wassen.

Ieder kind heeft een eigen mentor welke ongeveer 2 keer per jaar de kinderen observeert aan de hand van een observatiesysteem voor de kinderopvang. Dit met als doel om kinderen nog beter te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling.

11:30

Vaste opvang

Iedere ochtend staan de vaste juffen voor de kinderen klaar om samen met hen een gezellige en leerzame ochtend te beleven.

Peuteropvang wordt alleen aangeboden op vaste ochtenden vanwege het programma wat de kinderen samen doorlopen.

+

Haal- en brengtijden

Peutergroep

}

Inloop en brengen
8.30 uur tot 8.45 uur

Ophalen
11.15 uur tot 11.30 uur

De haal- en brengtijden zijn er om rust en continuïteit te bieden aan de aanwezige kinderen. Tijdens de schoolvakanties zijn we gesloten.

De volgende nationale feestdagen zijn wij gesloten:
Tweede paasdag - Koningsdag - Hemelvaartsdag - Bevrijdingsdag (Eén keer in de vijf jaar, vanaf 2005) - Tweede pinksterdag

Peuteropvang
De Maneblussertjes is

Weken per jaar geopend

Waar vind u ons?

Lokatie

Peuteropvang de Blusschool bevindt zich in het pand van basisschool de Acaciahof aan de Zuidsingel 128.

Bij binnenkomst aan de linkerzijden van de school bevinden zich onze BSO en peuteropvang. Voor de deur is parkeergelegenheid aanwezig.

 

Een vraag of opmerking?

Waar vind ik…

antwoorden

op veel gestelde vragen (faq)